JooMix - Joomla templates CMS Joomla Help

Banner

senadahmanovicSenad Šahmanović,  završio je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju, trenutno na magistarskim studijama u Sarajevu na Akademiji scenskih umjetnosti. Tokom studija realizovao nekoliko kratkih igranih i dokumentranih filmova, koji su sa velikom uspjehom prikazani u zemlji i inostranstvu. Kao asistent radio je u Pozorištu i na filmu. Učesnik je mnogih radionica i panel diskusija vezano za film i TV (Berlinale Talents, Sarajevo Talent Campus, , Nisi Masa, Midpoint, Balkan Documentary Discovery...)

Najveci uspjeh postiže sa filmom Umir Krvi koji je prikazan na preko 50 medjunarodnih festivala širom svijeta(Tampere Film festival, Odense Short Film Festival, Busan SFF, )takodje film je osvojio brojna medjunardna priznanja od kojih se istice Grand Prix na prestiznom festivalu u Drami – Grcka, nako toga slijede nagrade na festivalima u Banja Luci, Skoplju i Pristini.

Od 2015 godine zaposlen na RTCG gdje je realizovao nekoliko igrano - dokumentarnih formi, uključujući dva igrano - dokumentarna serijala.

Priprema dugometražni igrani film “Sirin” za koji je napisao scenario sa francuskom scenaristkinjom Claudia Bottino, projekat je podržan na konkursu filmskog centra u Crnoj Gori i nekoliko zemalja iz regiona. Projekat je razvijan na nekoliko značajnih međunarodnih foruma i radionica : Midpoint, Cine Link….

Planirani početak snimanja je oktobar 2020 godine.